10. Poslovno, porezno i računovodstveno savjetovanje

Poslovno, porezno i računovodstveno savjetovanje

Stručan i profesionalan pristup svim izazovima u poslu te partnerski odnos građen na uzajamnom povjerenju odlike su našeg poslovanja već dugi niz godina.

Bilo da vam je potrebno savjetovanje u području poreznih pitanja bilo da vam treba oslonac u složenim računovodstvenim ili poslovnim procesima, vaš smo kompetentan partner koji svakom novom suradnjom učvršćuje poziciju renomirane revizorske kuće.

Redovito pratimo zakonske odredbe kao i njihove promjene kako bismo vam u aspektu poslovnog, poreznog ili računovodstvenog poslovanja pružili najbolju moguću uslugu.

Usluge poslovnog savjetovanja podrazumijevaju izrade različitih modela statusnih promjena, definiranje određenih transakcija koje se nadovezuju na računovodstveno-porezni segment i sl. Usluga poslovnog savjetovanja usmjerava poslovanje prema postavljenim ciljevima i uspješnim rješenjima te prevenira sve potencijalne neuspjehe. Rečeno znanje baziramo na 15-godišnjem iskustvu u poslovima revizije, posebnih revizija te provedenih due diligenca te slaganja složenijih transakcija statusnih promjena.

Kako bismo vam olakšali ionako kompleksno poslovanje u području računovodstveno-poreznog segmenta, nudimo vam usluge:

  • savjetovanja pri izradi financijskih izvještaja te prijava poreza na dobit,
  • savjetovanja o poreznim i računovodstvenim aspektima kod poslovnih kombinacija (spajanja i podjele društava),
  • savjetovanje pri izradi elaborata i vođenje procesa pri ishođenju olakšica temeljem Zakona o poticanju ulaganja
  • savjetovanje kod ostalih poslovnih događaja u smislu porezno-računovodstvenog aspekta

Poticajne mjere za investicijske projekte u Republici Hrvatskoj uređene su Zakonom o poticanju ulaganja i odnose se na projekte ulaganja u:

  • proizvodno-prerađivačkim aktivnostima
  • razvojno-inovacijskim aktivnostima
  • aktivnostima poslovne podrške
  • aktivnostima usluga visoke dodane vrijednosti

Potpore se dijele na porezne poticaje u vidu djelomičnog ili potpunog oslobođena plaćanja poreza na dobit te poticaje za zapošljavanje. Ovisno o regiji u kojoj se provodi projekt intenzitet potpore je do 50% prihvatljivih troškova za velike poduzetnike, 60% za srednje i 70% za male poduzetnike. S obzirom na kompleksnost i veći broj varijanti korištenja mjera definiranih Zakonom o poticanju ulaganja za opširnije i detaljnije informacije javite nam se s povjerenjem.

Obratite nam se s povjerenjem i svoje poslovanje usmjerite prema uspjehu!